Barnvänlig trädgård

När jag tänker på en barnvänlig trädgård är det första jag tänker på barnets säkerhet. Detta är en av de viktigaste aspekterna av en barnvänlig trädgård. Detta är dock inte det enda som gör en barnvänlig trädgård. Vill du också kunna njuta av din trädgård själv? Läs här hur du kan göra din trädgård barnvänlig med rätt staket och växter!

Det är absolut möjligt att designa en trädgård som passar alla familjemedlemmar. På detta sätt kan både barnen och föräldrarna njuta av trädgården fullt ut. På så sätt kan vuxna njuta av sin vackra barnvänliga trädgård med sinnesro, medan barnen kan leka. Ordet “barnvänlig trädgård” är därför inte ett bra namn alls och jag vill hellre göra det till ordet “familjeträdgård”.

Det finns egentligen bara två faktorer som du bör ta hänsyn till i en familjeträdgård, nämligen:

1. Trädgården måste vara säker

 

2. I trädgården bör det finnas en plats där barn kan leka och en plats där föräldrarna har plats.

skiljelinjer

I en familjeträdgård är det viktigt att överväga separationerna. Så se till att gränsen är ordentligt inställd så att barnen inte bara kan gå ut ur trädgården. Praktik och säkerhet är av största vikt, men det bör inte försämra trädgårdsstilen. Det är därför jag har gjort en lista med exempel på fastighetsgränser som du kan använda:

 

– Pilträd

 

– Kompositvägg

 

– Aluminiumvägg

 

– Trävägg

 

Murgröna vägg

 

– Fäktning

 

– Grön häck

 

– Gabions

 

– Staket

Undvik giftiga växter

Det är inte ofta det finns giftiga växter i trädgården utan väder, men vissa trädgårdsväxter är en fara. Barn kan vara allergiska eller ha en reaktion på huden. Särskilt små barn lägger saker i munnen och färgglada växter med till exempel bär är mycket attraktiva för dessa barn. Barnen kan misstänka det för ett gott godis. Det bästa du kan göra är att kolla vad du har i trädgården och se om någon av följande växter är mellan: Wonderboom, Wolfcress, Tree of Life, Pepper Tree, Oleander, Golden Rain, Spotted Arum, Thornapple eller Wisteria. För en översikt över giftiga växter, rekommenderar jag dig att titta här.

Leave a Reply

Your email address will not be published.