Hur man förhindrar ogräs i trädgården

Hur man förhindrar ogräs i trädgården

Det bästa botemedlet för ogräs är att förhindra fläckar av bar mark i din trädgård. Placera till exempel markskydd. Dessa är tätt växande växter, som säkerställer att spira ogräs inte får en chans. Prydnadsgräs och pelargonarter som kranfågel är lämpliga för soliga jordar. Till exempel trivs murgröna (Hedera) och Pachysandra i skuggan.

I en ny trädgård, så länge jorden ännu inte är täckt av växter, kan du välja att täcka med bark, flis eller kakaoskal. Var försiktig om du har en hund: hundar kan bli sjuka av kakaoskal.

Ta bort ogräs regelbundet med hack och hand. Det är bäst att gräva upp envisa fleråriga arter som markäldre eller maskrosrot och allt. Annars kommer de att dyka upp i din trädgård. Om du naturligtvis inte gillar dem, lämnar du dem ensamma. Inte varje ogräs är ett problem. Tänk bara på blommande död nässla eller öring.

Leave a Reply

Your email address will not be published.